De bemester voor de toepassing van de Groene Weide Meststof (GWM) is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Slootsmid Mesttechniek heeft een aantal aanpassingen doorgevoerd, waarmee de GWM nóg efficiënter kan worden toegediend.

De bemester is door Slootsmid aangepast met speciaal voor de GWM ontwikkelde bolle schijven. Dit zijn schijven van circa 250 mm die voorzien zijn van een kleine verdikking. De bolle schijven trekken sleufjes in het land die niet breder zijn dan voorheen, maar wel dieper. Dankzij de nieuwe techniek wordt de GWM beter opgenomen en de emissie bij het bemesten sterk teruggedrongen.

Uitstroombuis

De bolle schijven zijn bevestigd aan het 12 meter brede frame van de bemester. Een nieuw type uitstroombuis zorgt ervoor dat grotere doseringen rustiger en nauwkeuriger in het gemaakte sleufje aan te brengen zijn. Daarnaast is, in samenwerking met Agrometius, de hoeveelheidsregeling aangepast, waarmee de totale capaciteit van de machine is verhoogd. De nieuwe bemester is uitgevoerd met 12 secties, die volledig GPS-gestuurd zijn.

Gebruiksgemak

Ook het gebruiksgemak is niet vergeten. Zo is de machine voorzien van een volledig geautomatiseerde vetsmering, een automatische schijven-afscherming, een trekhaak en een snelwisselbok. Kortom: de nieuwe bemester is een machine waarin alle ervaringen van de afgelopen jaren zijn meegenomen.